Erőműhely

A FEGYENCEDZÉSRŐL

Klasszikus, sajátsúlyos gyakorlatok, az orosz vasgolyó és a jóga erősítő-nyújtó pózai alkotják a módszert. Nagy a hangsúly a gerinc egészségének megőrzésén, erejének növelésén, ami garancia az egész test ugrásszerű erőnövekedésére. Keleti filozófiák szerint az erő központja az alhasban (hara) rejlik, ami a csípőn keresztül tud érvényesülni. A Kettlebell gyakorlatok legjava a csípőt dolgoztatja, dinamizálja. A légzés összehangolása a munkával, a pihenőidők rövidítése, a magas pulzusszámú, dinamikus és a statikus feladatok váltakozása felel az állóképesség komplexitásáért. A jóga pózai biztosítják a magas szintű izommemóriát, nyújtógyakorlatai pedig a felépülő izomtömeg „használhatóságát”. Mindez fűszerezve Kyokushin szellemiségével.

További információ itt:

FEGYENCJÓGA

A Fegyencjóga 90 perc nyitott szemű meditáció, aminek ötletét a Fegyencedzés adta. A két edzés szorosan összefügg egymással. A sorozat nagyobbik része (kb. 2/3-a) az erősítő gyakorlatokra épül, melyeknek jelentős részét használjuk a Fegyencedzésben is. Az altest (combok, farizmok, alhát) stimulálása a gyakorlatok ill. pózok megtartásával és a mély állásokra való fókuszálással történik.

A felsőtest (mell, váll, kar és a hát)  izmai, mintegy átkötő gyakorlatként végig komoly munkát végeznek a pózok közben. A test folyamatos le és fel mozgatása (fekvőtámaszok a talajon, pózok állva, a fej sűrűn kerül a csípő vonal alá) biztosítja a vérkeringés optimalizálását a gondolatok tisztán tartását. A Fegyencedzés mint alap, magában foglalja  a sajátsúlyos gyakorlatok leglényegét, megmozgatva, erősítve és gyógyítva az egész testet ill. annak összes izmát. Nagy a hangsúly a gerinc egészségének megőrzésén, hajlékonyságának fejlesztésén, a gerinc melletti izmok megerősítésén, ami a hétköznapi élet minőségét is jelentősen javítja.

További információ itt

Amennyiben fel szeretnéd venni velünk a kapcsolatot, kérlek, hívj a 06 30 989 02 05 -ös telefonszámon.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.